RETURPLAST

 

 

Vi er forpliktet via Grønt Punkt Norge til å ta i mot ferdigsortert landbruksfolie, PP-sekk og hardplastemballasje (kanner, dunker etc). Dette blir behandlet på vårt anlegg i Vikebygd, her blir det igjen kvalitetssjekket, sortert og presset i avfallspressen for videre transport til materialgjenvinning. Vi har samarbeidspartnere på tvers av kloden, som vi har jobbet tett sammen med i flere år. Vi eksporterer ca 10 % av landbruksplasten på landsbasis i Norge.

Dette blir transportert til godkjente gjenvinnere i Asia og Europa.

 

Vi tar også i mot tauverk fra fiskeri og havbruk.

 

Du kan selv levere plasten din på anlegget i Vikebygd.

Vi organiserer innsamlingsruter vår og høst, hvor du kan levere plasten til henvist oppsamlingspunkt. Kranbil henter til avtalt dato.

Har du større mengder liggende og ønsker at vi henter dette hjemme hos deg, ta kontakt. Vi henter hele året.

 

 

Vi tar  imot plast vederlagsfritt så fremt at plasten er sortert for innernett, fôrrester og andre uønskede fragmenter. Trykk her for å se kildesorteringsguide utarbeidet av Grønt Punkt Norge.

 

 

 

 

 

Gangstø Transport AS som innsamler (avfallsaktør)

Innsamlet i 2021

1530

Tonn landbruksfolie

1100

Tonn PP-sekk

30.000

Innsamlet plastemballasje i perioden 2011-2021

 

"Nesten uavhengig av hva man kjøper i dag er det pakket i plast. Det spiller ingen rolle om det er en skillingsbolle, dyrefõr, sykkelhjelm eller material som blir transportert hjem til kunde, emballeringen består ofte av plast eller en kombinasjon av plast og papp. Anvendeligheten til plast er stor, samtidig som den er med på å forlenge holdbarhet, og bidrar til sikrere transport og lagring. Konsekvensene av den økte bruken av plastemballasje har bidratt til at en må ta hensyn til miljøet og klimaet. Derfor er det opprettet returordninger som skal sikre at plastemballasjen samles inn, og sendes til materialgjenvinning."